Novým filmom Christophera Nolana bude vojnová dráma Dunkirk

NETKY.SK • 29 December 2015, 13:07 • 2 min
Novým filmom Christophera Nolana bude vojnová dráma Dunkirk

BRATISLAVA - Pripravovaná snímka anglicko-amerického filmára Christophera Nolana sa bude volať Dunkirk.

slovakia

left justify in out

Pôjde o akčnú drámu z obdobia druhej svetovej vojny zachytávajúcu bitku pri Dunkerque v roku 1940. Štyridsaťpäťročný rodák z Londýna je autorom scenára, postará sa o réžiu a spoločne s manželkou Emmou Thomas bude aj producentom. Ako ešte v septembri informovala spoločnosť Warner Bros., novinka bude mať premiéru 21. júla 2017. Herecké obsadenie zatiaľ nie je známe, o úlohách však momentálne rokujú Kenneth Branagh, Mark Rylance a Tom Hardy. Nakrúcať začnú v máji.


Christopher Jonathan James Nolan má na konte tri nominácie na Oscara - jednu za pôvodný scenár mysteriózneho trileru Memento (2000) a dve za pôvodný scenár sci-fi Počiatok (2010) a tiež ako jeho producent v kategórii Najlepší film. Tri nominácie si za tieto dva filmy vyslúžil aj v rámci Zlatých glóbusov. Nolan je známy tiež ako režisér trilógie o Batmanovi v podaní Christiana Balea. Okrem filmov Batman začína (2005), Temný rytier (2008) a Návrat Temného rytiera (2012) režíroval aj snímky Following (1998), Insomnia (2002), Dokonalý trik (2006) a Interstellar (2014).
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies