Novým šéfom al-Káidy sa stal Ajman az-Zawahrí

NETKY.SK • 16 Jún 2011, 13:23 • 2 min
Novým šéfom al-Káidy sa stal Ajman az-Zawahrí

Novým šéfom al-Káidy sa stal Ajman az-Zawahrí

slovakia

left justify in out

img

Novým vodcom teroristickej organizácie al-Káida sa stal Ajman az-Zawahrí, dlhoročný zástupca nedávno zabitého Usámu bin Ládina. Informovala o tom dnes televízia al-Arabíja.
      Bin Ládina zabili v máji špeciálne americké jednotky pri zákroku v Pakistane. Zawahrí tento mesiac v reakcii uviedol, že al-Káida bude aj po smrti svojho zakladateľa pokračovať v boji proti USA a ich spojencom.
      Egypťan Zawahrí, ktorý sa podľa predpokladov ukrýva v regióne na hranici Afganistanu a Pakistanu, bol už po zabití bin Ládina pokladaný za jeho najpravdepodobnejšieho nástupcu na čele teroristickej siete.
      Zawahrí, ktorý bude mať budúci týždeň 60 rokov, je považovaný za hlavného ideológa al-Káidy. Pochádza z lepšej egyptskej rodiny lekárov a islamských učencov. Vyštudovaný chirurg bol dlho šéfom extrémistickej organizácie Egyptský islamský džihád, ktorú v roku 1988 zlúčil s al-Káidou.
Zdroj: TASR/Reuters, AP



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies