Novým členom Súdnej rady je Dušan Čimo

NETKY.SK • 26 November 2014, 14:21 • 2 min
Novým členom Súdnej rady je Dušan Čimo

BRATISLAVA - Novým členom Súdnej rady SR sa stal Dušan Čimo.

slovakia

left justify in out

Oznámila to dnes v Bratislave Hlavná volebná komisia Súdnej rady SR. Za kandidáta do funkcie Čima navrhla sudcovská rada Krajského súdu v Trnave, kde pôsobí, Združenie sudcov „Za otvorenú justíciu“ a 12 sudcov Najvyššieho súdu SR. Stal sa tak jedným z deviatich členov, ktorého do rady volia samotní sudcovia. Tí nového člena volili v utorok od 14:00 do 24:00. Spomedzi 1 108 platných odovzdaných hlasov získal Čimo 342.

 

Na neobsadený post kandidovali takisto sudca Krajského súdu v Žiline Martin Bargel (196 hlasov), bývalý šéf Najvyššieho súdu SR a Súdnej rady SR a terajší sudca Najvyššieho súdu SR Štefan Harabin (255) hlasov a sudkyňa Najvyššieho súdu SR Lenka Praženková (315 hlasov). Kandidatúry sa ešte predtým vzdali predseda trnavského krajského súdu Anton Jaček a košický sudca Jozef Vanca. 

 

Miesto v Súdnej rade SR zostalo voľné po septembrovej zmene ústavy, ktorá oddelila funkciu predsedu Najvyššieho súdu (NS) SR a šéfa Súdnej rady SR. Rada má mať 18 členov. Okrem deviatich členov volených sudcami sú v nej traja zástupcovia zvolení parlamentom, traja vládou a troch členov deleguje prezident.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona