Novým britským predsedom strany nezávislosti Spojeného kráľovstva je europoslanec Nuttal

NETKY.SK • 28 November 2016, 13:50 • 2 min
Novým britským predsedom strany nezávislosti Spojeného kráľovstva je europoslanec Nuttal

LONDÝN - Strana nezávislosti Spojeného kráľovstva (UKIP) si dnes za svojho nového predsedu zvolila poslanca Európskeho parlamentu (EP) Paula Nuttalla. Ten podľa agentúry AP nahradí vo funkcii doterajšieho lídra strany Nigela Faragea.

slovakia

left justify in out

Faragea, ktorý z vedenia strany odstúpil po úspešnom júnovom referende o vystúpení Británie z EÚ, vo funkcii nahradila Diane Jamesová. Tá však v čele strany stála len 18 dní.

 

Najväčším favoritom na post šéfa euroskeptického a populistického UKIP-u bol europoslanec Steven Woolfe, ktorý však svoju kandidatúru stiahol a napokon v polovici októbra zo strany vystúpil.

 

Stranu, ktorá má v 650-člennej Dolnej snemovni britského parlamentu len jedného poslanca, čaká bez Faragea na čele neistá budúcnosť. Farage bol totiž jej jedinou medzinárodne známou osobnosťou, ktorá sa v ostatnom čase ešte väčšmi zviditeľnila dobrými vzťahmi s novozvoleným americkým prezidentom Donaldom Trumpom, analyzuje AP.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies