Novým americkým veľvyslancom v Rusku sa stal Jon Huntsman

NETKY.SK • 29 September 2017, 13:12 • 2 min
Novým americkým veľvyslancom v Rusku sa stal Jon Huntsman

WASHINGTON - Novým americkým veľvyslancom v Rusku sa stal Jon Huntsman, bývalý guvernér štátu Utah. Jeho nomináciu schválil vo štvrtok Senát. Informovala o tom dnes agentúra TASS.

slovakia

left justify in out

Huntsman pri príležitosti svojho vymenovania do tohto zastupiteľského úradu vyhlásil, že USA nemajú inú voľbu, než spolupracovať s Ruskom pri riešení množstva globálnych otázok.

 

Povedal tiež, že bude s ruskými úradmi rokovať o záležitostiach týkajúcich sa boja proti terorizmu, kontroly zbraní, odzbrojovania, ako aj o politickom riešení sýrskeho konfliktu a ukrajinskej krízy.

 

Huntsman (57) slúžil v rokoch 2005-09 ako guvernér Utahu. Ovláda čínštinu a je otcom siedmich detí. V roku 1992 sa stal vôbec najmladším americkým veľvyslancom, keď ho vymenovali za ambasádora USA v Singapure. Mal vtedy 32 rokov.

 

Bývalý americký prezident Barack Obama ho v roku 2009 vymenoval za veľvyslanca Spojených štátov v Číne, kde zotrval do roku 2011. Finančný magazín Forbes vlani odhadol výšku jeho imania na miliardu dolárov.

 

Huntsmann v úrade nahradí Johna Teffta, ktorý sa tejto funkcie ujal v júli 2014.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies