Nový životopisný film o Erdoganovi mal premiéru v deň jeho narodenín

NETKY.SK • 27 Február 2017, 08:14 • 2 min
Nový životopisný film o Erdoganovi mal premiéru v deň jeho narodenín

ISTANBUL - Producenti nového filmu o tureckom prezidentovi Recepovi Tayyipovi Ergoganovi usporiadali v nedeľu, v deň Erdoganových 63. narodenín, v Istanbule jeho slávnostnú galapremiéru.

slovakia

left justify in out

Životopisný film sa volá Reis, čo v turečtine znamená "vodca" a vykresľuje Erdoganovo detstvo a dospievanie v drsnej istanbulskej štvrti Kasimpasa a roky 1994-1998, kedy bol starostom Istanbulu.

 

Film nakrúcali na severe Cypru a v Turecku a jeho produkčná spoločnosť Kafkasör Film Akademisi usporiadala v nedeľu pri príležitosti prezidentových narodenín jeho osobitné premietnutie. Kiná ho začnú premietať od 3. marca.

 

Film prichádza do kín iba týždne pred sporným referendom zo 16. apríla, v ktorom budú voliči hlasovať o reforme ústavy rozširujúcej právomoci prezidenta.

 

Podľa kritikov reformy zostane v novelizovanej ústave, ak ju voliči schvália, príliš málo možností na kontrolu prezidentskej moci.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Kalina

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona