Nový Zéland zasiahli ďalšie dve zemetrasenia; škody ani zranenia zatiaľ nehlásia

NETKY.SK • 22 November 2016, 08:58 • 2 min
Nový Zéland zasiahli ďalšie dve zemetrasenia; škody ani zranenia zatiaľ nehlásia

WELLINGTON - Dve rôzne časti Nového Zélandu zasiahli dnes pomerne silné zemetrasenia, zatiaľ však nie je známe, že by si vyžiadali vážnejšie škody alebo zranenia.

slovakia

left justify in out

Agentúra AP uvidela, že prvé otrasy s magnitúdou 5,6 nastali približne o 13.20 h miestneho času (01.20 h SEČ) pri pobreží Severného ostrova. Ďalšie otrasy, ktoré dosiahli magnitúdu 5,3, hlásili približne o päť hodín neskôr z Južného ostrova, pričom sa predpokladá, že otrasy mohli súvisieť s minulotýždňovým silným zemetrasením v tomto regióne.

 

Zemetrasenie s magnitúdou 7,8 zasiahlo 14. novembra oblasť pri meste Kaikoura na pobreží novozélandského Južného ostrova, pričom zahynuli dvaja ľudia a na mori vznikli aj menšie vlny cunami. V súvislosti s dnešnými záchvevmi nevydalo Tichomorské centrum varovania (PTWC) pred cunami žiadnu výstrahu.

 

 

 

Silné zemetrasenie zasiahlo dnes ráno (v pondelok večer podľa SEČ) i najväčší japonský ostrov Honšu. Najsilnejšie otrasy v danej oblasti od roku 2011 dosiahli podľa údajov americkej geologickej služby USGS magnitúdu 6,9. Pobrežia zasiahli cunami s výškou do 1,4 metra a hlásené sú aj zranenia najmenej 12 osôb.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies