Nový Zéland: Pod troskami budov uviazlo po zemetrasení približne 200 ľudí

NETKY.SK • 22 Február 2011, 08:33 • 2 min
Nový Zéland: Pod troskami budov uviazlo po zemetrasení približne 200 ľudí

Nový Zéland: Pod troskami budov uviazlo po zemetrasení približne 200 ľudí

slovakia

left justify in out

img

Po dnešnom ničivom zemetrasení na Novom Zélande, ktoré zasiahlo druhé najväčšie mesto Christchurch, zostalo podľa starostu Boba Parkera v troskách zničených budov do 200 ľudí.
Parker pre novozélandský rozhlas povedal, že počet uviaznutých sa môže pohybovať od 150 do 200. Premiér John Key predtým stanovil počet obetí na najmenej 65 s tým, že môže ešte stúpnuť. Podľa neho sa zrútilo osem alebo deväť budov.
Zemetrasenie s magnitúdou 6,3 zastihlo mesto s približne 400.000 obyvateľmi v poludňajších hodinách miestneho času, keď boli úrady a kaviarne plné.
Na viacerých miestach v Christchurchi vypukol požiar, mnohé ulice zaplavilo, pretože potrhalo potrubia. Prerušilo sa aj elektrické a telefonické vedenie. Policajtom a hasičom, ktorí pátrali po tých, čo mohli prežiť, pomáhala aj armáda.
Starosta Parker povedal, že mesto pripomína vojnovú zónu. "Sú mŕtvi, je veľa zranených," uviedol Parker v telefonickom rozhovore pre austrálsku televíziu. Na uliciach bol podľa jeho vlastných slov svedkom scén "veľkého zmätku".
Parker vyhlásil stav núdze a nariadil evakuáciu centra Christchurchu. Miestne letisko uzavreli.

Zdroj: TASR/Associated Press



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona