Nový Zéland má už dosť toho, že ho nezaraďujú na mapy sveta: Spúšťa kampaň

NETKY.SK • 3 Máj 2018, 08:28 • 2 min
Nový Zéland má už dosť toho, že ho nezaraďujú na mapy sveta: Spúšťa kampaň

WELLINGTON - Nový Zéland, ostrovný štát v juhozápadnej časti Pacifiku, má už dosť toho, že ho často vynechávajú z mapy sveta.

slovakia

left justify in out

Tento fakt si uvedomila aj premiérka Jacinda Ardenová, ktorá sa pripojila ku kampani agentúry Tourism NZ a na svojom profile na Facebooku zverejnila video na podporu tejto kampane s hashtagom #getNZonthemap.

 

Na videozázname sa za kampaň vyslovuje samotná premiérka spolu s miestnym komikom Rhysom Darbym. Za uplynulých 24 hodín má video vyše milióna zhliadnutí. "Priznajte to. Tiež ste si všimli absenciu Nového Zélandu na mapách sveta. Niektorí tomu hovoria konšpirácia, niektorí nedbalosť... Tak či onak, je čas na malú kampaň," napísala premiérka v komentári k videu.

 

Nový Zéland, ktorý je väčší ako Veľká Británia a dosahuje dve tretiny rozlohy Japonska a Nemecka, v minulosti často nebol zaznamenaný na mapách. Okrem iných chýbal na mapách Smithsonianovho múzea, OSN či BBC.

 

Novozélandská vláda má z recesie na svojej webovej stránke mapu sveta bez Nového Zélandu: po kliknutí na jej link sa však objaví oznam, že "Stránka nebola nájdená".

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies