Nový Zéland: Šanca na záchranu 29 baníkov sa po silnom výbuchu rozplynula

NETKY.SK • 24 November 2010, 12:43 • 2 min
Nový Zéland: Šanca na záchranu 29 baníkov sa po silnom výbuchu rozplynula

Nový Zéland: Šanca na záchranu 29 baníkov sa po silnom výbuchu rozplynula

slovakia

left justify in out

Všetci 29 novozélandskí baníci, ktorí pred šiestimi dňami po výbuchu v uhoľnej bani uviazli pod zemou, sú s najväčšou pravdepodobnosťou mŕtvi, pretože baňou otriasla dnes druhá podzemná explózia.
      Ako informoval šéf novozélandskej polície, nikto nemohol prežiť druhý, silnejší výbuch v bani Pike River neďaleko mesta Atarau na západnom pobreží novozélandského Južného ostrova.
      "Je veľmi nepravdepodobné, že by to niekto prežil," vyhlásil výkonný riaditeľ bane Peter Whittall.
      Starosta Tony Kokshoorn uviedol, že nahromadený plyn spôsobil obrovský výbuch, oveľa silnejší ako pri prvej explózii 19. novembra.
      V bani sa nachádzali muži vo veku od 17 do 62 rokov. Banskí záchranári sa kvôli riziku ďalšieho výbuchu nevydali za uviaznutými baníkmi.
      Rodinní príslušníci baníkov sú podľa tlačovej agentúry DPA nahnevaní na políciu, ktorá neumožnila banským záchranárom vstúpiť do šachty okamžite po prvej explózii pred šiestimi dňami.

Zdroj: TASR/DPA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies