Nový závod Volvo v Číne začne vyrábať autá už v roku 2013

NETKY.SK • 18 Február 2011, 12:46 • 2 min
Nový závod Volvo v Číne začne vyrábať autá už v roku 2013

Nový závod Volvo v Číne začne vyrábať autá už v roku 2013

slovakia

left justify in out

img

Nový závod automobilky Volvo bude stáť v juhozápadnej Číne a výrobné linky sa spustia už v roku 2013. Ich kapacita bude 125.000 vozidiel ročne. Uviedla to agentúra Reuters s odvolaním sa na zdroj z firmy, ktorý nechcel byť menovaný.
      Stratovú švédsku automobilku vlani kúpila od amerického koncernu Ford čínska spoločnosť Zhejiang Geely Holding Group. Sľúbila, že vo Švédsku zachová výrobu aj vývojové centrum, ale zároveň chce vyrábať modely Volvo aj v Číne pre tamojších zákazníkov.
      Podľa najnovších informácií v závode na predmestí Čcheng-tu v provincii S'-čchuan sa budú vyrábať autá strednej veľkosti. Geely plánuje do roku 2015 zvýšiť produkciu modelov Volvo v ázijskej krajine na 200.000 vozidiel ročne. Hľadá tiež ďalšie možnosti ako rozšíriť výrobu a chce postaviť závod v okolí Šanghaja na východe Číny a v Ta-čching na severovýchode krajiny, tvrdí zdroj.
      Ford začal už v roku 2006 vyrábať model Volvo S60 v závode v Čchung-čching, ktorý prevádzkoval spoločne s Chongqing Changan Automobile a japonskou firmou Mazda. Neskôr sa výroba rozšírila aj o model Volvo S40.
      Geely, ktorá patrí medzi najrýchlejšie rastúce čínske firmy, získala kúpou Volva prístup k najmodernejším technológiám.

Zdroj: TASR/Reuters



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies