Nový závod belgickej firmy zamestná 200 ľudí, prevažne ženy

NETKY.SK • 13 Október 2011, 00:11 • 2 min
Nový závod belgickej firmy zamestná 200 ľudí, prevažne ženy

Nový závod belgickej firmy zamestná 200 ľudí, prevažne ženy

slovakia

left justify in out

Nový závod na výrobu čistiacich pomôcok do domácností má onedlho spustiť výrobu v obci Nová Ves v okrese Veľký Krtíš. Výrobná hala, ktorá vznikla v uplynulých mesiacoch na ploche asi 1800 m2 by mala postupne zamestnať asi 200 ľudí, z toho asi 170 žien.

"Hala je pred kolaudáciou, vyrábať by sa malo začať koncom októbra, alebo začiatkom novembra," povedal TASR starosta 400-člennej dediny Štefan Paholík.

Investorom je belgická spoločnosť PDC Brush, ktorá má už podobný výrobný závod v Belgicku. "Kým z domáceho závodu putujú výrobky na trhy západnej Európy, náš závod by mal zásobovať východoeurópske krajiny," uviedol starosta.

V prevádzke v Novej Vsi majú ženy vyrábať najmä čistiace kefy a metly z konského vlasu. Už na budúci rok v marci chce ale firma postaviť v susedstve ďalšiu, ešte väčšiu halu, kde by sa mali lisovať čistiace pomôcky, ako sú napríklad zmetáky, z biomateriálu. "V nej chce investor zamestnať ďalších asi 100 ľudí," pripomenul starosta.

Spoločnosť robila prvý nábor a výberové konanie v lete a vybraní zamestnanci boli už aj na stáži v belgickom závode. Zatiaľ ide o niekoľko desiatok ľudí, ktorí majú v Novej Vsi rozbehnúť výrobu.

Nový závod v obci, ktorá je od okresného mesta vzdialená len tri kilometre, by mohol v tomto regióne opäť znížiť nezamestnanosť. Tá sa v súčasnosti pohybuje na úrovni 24 %.

Významnými zamestnávateľmi v okrese Veľký Krtíš sú aj neďaleké závody talianskych firiem Technogym a Sisme, ktoré dnes v Malom Krtíši zamestnávajú asi 650 ľudí.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies