Nový zákon v Indonézii zakazuje predaj alkoholu v malých obchodoch

NETKY.SK • 16 Apríl 2015, 16:01 • 2 min
Nový zákon v Indonézii zakazuje predaj alkoholu v malých obchodoch

JAKARTA - V Indonézii vstúpil do platnosti nový zákon, ktorý zakazuje predaj alkoholu v malých obchodoch.

slovakia

left justify in out

Stále je ho možné kúpiť v supermarketoch, hoteloch, baroch a reštauráciách, avšak asi 70 000 miestnych prevádzok ich už držať nesmie. Podľa vlády sú tieto opatrenia potrebné na ochranu mladých ľudí v prevažne moslimskej krajine.


Norma sa stretla s odporom zo strany turistického priemyslu, predovšetkým na hinduistickom ostrove Bali. Minister hospodárstva Rachmat Gobel preto povedal, že pre Bali budú platiť zvláštne pravidlá a na tamojších plážach sa tak aj naďalej bude môcť predávať pivo a ďalší nízkopercentný alkohol. 

 

Islamské indonézske strany zašli dokonca tak ďaleko, že navrhli zakázať alkohol v krajine úplne. Chcú, aby bolo nelegálne ho produkovať aj predávať a toho, koho prichytia piť destiláty, by mal čeliť až piatim rokom väzenia, uvádza denník Jakarta Post. Hoci je Indonézia najľudnatejšou moslimskou krajinou sveta a alkohol islam vo všeobecnosti zakazuje, jeho konzumácia tam v posledných rokoch stúpa.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies