Nový Votrelec Neilla Blomkampa vznikne neskôr, tvorcovia dali prednosť snímke Prometheus

NETKY.SK • 30 Október 2015, 14:58 • 2 min
Nový Votrelec Neilla Blomkampa vznikne neskôr, tvorcovia dali prednosť snímke Prometheus

BRATISLAVA - Nový film o Votrelcovi v réžii Neilla Blomkampa napokon vznikne neskôr, ako sa doteraz uvádzalo. Tvorcovia zastavili práce na projekte, aby dali priestor pokračovaniu snímky Prometheus (2012), ktoré chystá Ridley Scott. Prostredníctvom sociálnej a mikroblogovacej siete Twitter o tom informoval samotný Blomkamp.

slovakia

left justify in out

"Votrelec je akosi zastavený/čaká na film Prometheus 2. Takže by som mal robiť na iných veciach... Tak veľmi milujem xenomorfov a poručíčku Ripley," napísal 36-ročný filmár. Dej Blomkampovho filmu, ktorý mal premiéru naplánovanú na rok 2017, sa mal odohrávať niekedy po udalostiach snímky Prometheus 2. Režisér titul pripravoval najprv bez podpory spoločnosti 20th Century Fox, napokon sa so štúdiom dohodol.

 

O produkciu sa mala postarať spoločnosť Scott Free Productions Ridleyho Scotta, ktorý však nedávno vyhlásil, že pokračovanie Promethea sa dostane do kín pod názvom Alien: Paradise Lost. Ako 77-ročný filmár vysvetlil, pohnútkou vzdať sa názvu Prometheus bolo to, že sa s novým filmom vráti k tomu prečo, ako a kedy votrelci vznikli. Zároveň by mal byť úvodom do série, ktorá by sa napokon spojila s pôvodnou sériou o xenomorfných mimozemských tvoroch. Nakrúcanie filmu sa má začať v januári 2016 podľa scenára Michaela Greena, ktorý sa podieľal napríklad na snímke Green Lantern (2011). Vo filme si úlohy z úvodnej snímky zopakujú Michael Fassbender a Noomi Rapace. Titul by sa mal dostať do amerických kín v marci 2017.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona