Nový vírus vtáčej chrípky si vyžiadal už 31 obetí

NETKY.SK • 7 Máj 2013, 09:18 • 2 min
Nový vírus vtáčej chrípky si vyžiadal už 31 obetí

PEKING - Ďalšie štyri obete si v Číne vyžiadal nový druh vtáčej chrípky, informovali dnes čínske nemocničné zdroje. Počet obetí vírusu H7N9 tak stúpol na najmenej 31, kým nakazených je 129 ľudí.

slovakia

left justify in out

Dve úmrtia zaznamenali provinciách Ťiang-su a Če-Ťiang na východe krajiny, ďalší človek vírusu podľahol v provincii An-chuej, spresnila agentúra Reuters. Dva ďalšie prípady nakazenia vírusom zaznamenali v pobrežnej provincii Fu-ťien. Čínska vláda podrobnosti o obetiach neuviedla.

Čínske úrady zatvorili trhoviská so živou hydinou v mnohých postihnutých oblastiach, čo podľa doterajších poznatkov zrejme spomalilo šírenie vírusu. Napriek tomu však aj ostrovný štát Taiwan hlásil začiatkom tohto týždňa prvý prípad vtáčej chrípky H7N9.

Svetová zdravotnícka organizácia (WHO) zatiaľ nemá dôkazy, že by sa nový druh vtáčej chrípky, ktorý sa v Číne prvýkrát objavil v marci tohto roka, ľahšie šíril medzi ľuďmi. Čínski vedci potvrdili, že vírus H7N9 sa na človeka prenáša z kurčiat.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies