Nový videokonferenčný systém má nahradiť zahraničné cesty a ušetriť náklady

NETKY.SK • 11 Január 2018, 10:18 • 2 min
Nový videokonferenčný systém má nahradiť zahraničné cesty a ušetriť náklady

BRATISLAVA - Kancelária Národnej rady Slovenskej republiky v rámci úspory prevádzkových nákladov zaobstarala nový videokonferenčný systém.

slovakia

left justify in out

Systém má slúžiť poslancom NR SR, ako aj zamestnancom, ktorí pravidelne komunikujú so zahraničnými inštitúciami.

Videokonferenčný systém tvoria v súčasnosti dve sústavy. Prvou je konferenčná miestnosť pre 20 diskutujúcich, vybavená je monitormi a plnoautomatizovanými tromi kamerami. Tie majú schopnosť vyhľadať a sledovať hovoriaceho rečníka a takisto dokážu sledovať prezentujúceho rečníka. Druhou časťou výbavy je mobilný konferenčný systém. Ten má slúžiť najmä na individuálne prenosy, keďže jeho výhodou je možnosť zapojiť ho aj priamo v kanceláriách výborov.

„Vďaka dostupným technológiám vieme ušetriť množstvo peňazí na doprave a ubytovaní a v neposlednom rade aj čas strávený na cestách,“ zhodnotil systém predseda parlamentu Andrej Danko (SNS).

 

Využitím nového videokonferenčného systému sa tak podľa NR SR z dvojdňových služobných ciest do zahraničia stane dvojhodinová záležitosť.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies