Nový úsek obchvatu Galanty odbremení mesto od kamiónov

NETKY.SK • 26 November 2012, 15:20 • 2 min
Nový úsek obchvatu Galanty odbremení mesto od kamiónov

Nový úsek obchvatu Galanty odbremení mesto od kamiónov - Doprava Minister dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja SR Ján Počiatek odovzdal dnes motoristickej verejnosti do užívania druhý úsek obchvatu mesta Galanta. Nová cesta v dĺžke 5,6 kilometra, ktor

slovakia

left justify in out

img

Minister dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja SR Ján Počiatek odovzdal dnes motoristickej verejnosti do užívania druhý úsek obchvatu mesta Galanta. Nová cesta v dĺžke 5,6 kilometra, ktorá na seba prevezme veľkú časť tranzitnej dopravy z centra mesta, bola financovaná cez eurofondy. Brusel nám preplatí až 85 percent oprávnených nákladov na tento projekt. Tretia, záverečná etapa obchvatu Galanty, sa začne stavať na jar budúceho roku.
      "Každý takýto obchvat má veľký význam pre obyvateľov miest, ktorí trpia kamiónovou dopravou prechádzajúcou centrom. Všetci veľmi dobre vieme, ako tranzitná doprava komplikuje vnútromestskú dopravu, takže nová cesta pomôže Galante už v tejto fáze. Najväčšie vydýchnutie príde, samozrejme, až po dokončení záverečnej etapy obchvatu," povedal na slávnostnom otvorení Počiatek.
      Denne prešlo centrom Galanty približne 16.000 vozidiel. "Výstavba mestského obchvatu zabezpečí plynulosť cestnej premávky a minimalizuje negatívne vplyvy dopravy na život obyvateľov mesta," uviedol hovorca ministerstva dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja Martin Kóňa s tým, že cesta I/75, ktorej súčasťou je tento mestský obchvat, tvorí spojnicu medzi Bratislavou a Novými Zámkami s pokračovaním na juh stredného Slovenska.
      Výstavba druhej etapy obchvatu Galanty si vyžiadala 7,5 milióna eur, zhotoviteľom stavby je spoločnosť Strabag. Všetky tri etapy galantského obchvatu sú financované v rámci Operačného programu Doprava 2007-2013.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona