Nový urgentný príjem v bojnickej nemocnici dnes spustili do prevádzky

NETKY.SK • 24 Október 2022, 09:28 • 2 min
Nový urgentný príjem v bojnickej nemocnici dnes spustili do prevádzky

BOJNICE - Nový urgentný príjem v Nemocnici s poliklinikou Prievidza so sídlom v Bojniciach spustili v pondelok skoro ráno do ostrej prevádzky.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom nemocnica na svojom webe. Pacientov zdravotnícke zariadenie v tejto súvislosti prosí, aby už nechodili na starý urgentný príjem. "Zároveň žiadame o dodržiavanie zákazu parkovania na chodníkoch smerom k bufetu a rešpektovanie dopravného značenia v areáli," upozornila nemocnica. Vstupná brána pri novom urgentnom príjme slúži podľa nej len pre sanitky, pacienti majú využívať hlavný vchod do nemocnice. Nové pracovisko má päť špecializovaných ambulancií, internú, neurologickú, chirurgickú, traumatologickú a psychiatrickú. Jeho súčasťou je expektačná miestnosť s piatimi lôžkami, ktoré slúžia na observáciu pacienta až do 24 hodín, infúznu terapiu, monitoring vitálnych funkcií. Rovnako je tam infekčný box, röntgen, resuscitačná a zákroková miestnosť. Urgentný príjem bude slúžiť aj ako školiace stredisko pre záchranárov.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Martin Petras
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies