Nový turecký premiér oznámi zloženie svojej vlády

NETKY.SK • 29 August 2014, 10:06 • 2 min
Nový turecký premiér oznámi zloženie svojej vlády

ANKARA - Nový turecký prezident Recep Erdogan vo štvrtok po zložení prísahy poveril ministra zahraničných vecí Ahmeta Davutogla zostavením novej vlády.

slovakia

left justify in out

Davutoglu, ktorý nahradí Erdogana na poste predsedu vlády aj šéfa vládnej Strany spravodlivosti a rozvoja (AKP), sa ešte už nechal počuť, že krajina potrebuje novú ústavu. O to sa usiluje aj samotný Erdogan, ktorý chce posilniť aktuálne slabé prezidentské právomoci. Budúci premiér po svojom stredajšom zvolení za lídra AKP sľúbil aj zachovanie jednoty strany, napredovanie v mierovom procese s Kurdmi a pokračovanie v snahách o vstup do EÚ, čo označil za "strategický cieľ".

 

Zloženie Davutogluovej vlády by sa v porovnaní so súčasnou malo meniť iba minimálne a všetky dôležité posty by mali zostať nezmenené. Päťdesiatpäťročný Davutoglu, niekdajší akademik, ktorý šéfoval tureckej diplomacii od roku 2009, ako dočasný premiér dovedie Turecko k budúcoročným parlamentným voľbám.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies