Nový tunel pod Bosporom zlyhal deň po otvorení

NETKY.SK • 30 Október 2013, 14:48 • 2 min
Nový tunel pod Bosporom zlyhal deň po otvorení

ISTANBUL - Cestujúci vlaku smerujúceho cez čerstvo otvorený podmorský železničný tunel popod Bosporskú úžinu museli v stredu časť cesty kráčať peši.

slovakia

left justify in out

Príčinou bol výpadok elektrickej energie, ktorý spôsobil zastavenie súpravy. Stalo sa tak deň po slávnostnom otvorení tunela, ktorý spojil európsku časť Istanbulu s ázijskou. Problém sa však podľa informácií tamojších médií podarilo odstrániť do niekoľkých minút a pasažieri po krátkej vychádzke po koľajniciach mohli nasadnúť späť do vlaku a pokračovať v ceste.

Takmer 14 kilometrov dlhý tunel sa stal prvou dokončenou veľkou stavbou spomedzi viacerých ambicióznych plánov predstavených vládou premiéra Recepa Erdogana. Tunel je súčasťou niekoľkomiliardového megaprojektu s názvom Marmaray a vyriešiť by mal dopravnú situáciu v husto zaľudnenom, viac ako 15-miliónovom hlavnom meste, ktorého dva fungujúce mosty cez Bospor nápor ľudí nezvládajú. Tunel po mnohých zdržaniach a problémoch oficiálne otvorili v utorok na 90. výročie vzniku modernej Tureckej republiky.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies