Nový trestný zákonník v Bruneji: Umožní odseknutie ruky aj ukameňovanie

NETKY.SK • 22 Október 2013, 13:23 • 2 min
Nový trestný zákonník v Bruneji: Umožní odseknutie ruky aj ukameňovanie

BANDAR SERI BEGAWAN - Nový islamský trestný zákonník, ktorý v Bruneji vstúpi do platnosti do šiestich mesiacov, bude obsahovať postihy ako odseknutie ruky za krádež či ukameňovanie za cudzoložstvo. Oznámil to dnes brunejský sultán, ktorého citovala agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Sultán Hassanal Bolkiah počas prejavu uviedol, že nový trestný zákonník založený na islamskom práve šaría treba chápať ako "zvláštnu pomoc" od Boha a ako súčasť "veľkolepých dejín" tejto malej, na ropu bohatej ostrovnej monarchie, ležiacej na ostrove Borneo v juhovýchodnej Ázii.

Brunejský islamský súd sa v minulosti zaoberal predovšetkým rodinnými prípadmi. Sultán celé roky vyvíjal úsilie o presadenie nového zákonníka, ktorý má upevniť vplyv islamu v krajine, kde moslimovia tvoria asi dve tretiny zo 420.000 obyvateľov. Menšinu predstavujú budhisti, kresťania a vyznavači pôvodných náboženstiev. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona