Nový trest pre opitých vodičov: Zhabú im auto?!

NETKY.SK • 16 Január 2015, 10:32 • 2 min
Nový trest pre opitých vodičov: Zhabú im auto?!

BRATISLAVA - Opití vodiči, ktorí vlani zabili na cestách až 34 ľudí, sú problémom, s ktorým si nevie poradiť polícia ani politici. Nezaberajú na nich časté kontroly, vysoké pokuty, niekoľkoročný zákaz jazdy, ani hrozba väzenia.

slovakia

left justify in out

Len v uplynulom roku prichytila polícia 9.808 vodičov, ktorí šoférovali opití. Vyše polovica z nich nafúkala viac ako jedno promile. Alarmujúce čísla prinútili ministerstvo vnútra rozmýšľať o prísnejších sankciách. V hre je ako jeden z trestov aj dočasné zhabanie auta.

 

"Odborná diskusia sa vedie aj o dočasnom zhabaní majetku, kým vodič nezaplatí sankciu za alkohol za volantom," vysvetlil hovorca ministra vnútra Ivan Netík. O zhabaní auta však budú rozhodovať sudcovia.

 

Aj keď ho považujú za jeden z možných trestov, upozorňujú, že nie je možné skonfiškovať vozidlo len za jazdu pod vplyvom alkoholu, informuje Pravda.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies