Nový trénerom Dukly Trenčín Milan Staš, nahradil Róberta Kalábera

NETKY.SK • 7 November 2013, 09:52 • 2 min
Nový trénerom Dukly Trenčín Milan Staš, nahradil Róberta Kalábera

TRENČÍN - Novým trénerom extraligového hokejového tímu Dukla Trenčín sa stal Milan Staš. Päťdesiatdvaročný kormidelník, ktorý najväčšie úspechy dosiahol s HC'05 Banská Bystrica, nahradil na striedačke Dukly Róberta Kalábera, ktorého vedenie odvolalo.

slovakia

left justify in out

"Vo vedení sme sa zhodli, že prišla pravá chvíľa na výmenu trénera, mužstvo potrebuje nový impulz," citovala oficiálna internetová stránka klubu športového manažéra Jozefa Daňa. "S Milanom Stašom sme už dohodnutí a vo štvrtok príde do Trenčína. Pre jeho voľbu zavážili výsledky, ktoré dosiahol v Banskej Bystrici, kde dokázal skĺbiť skúsených aj mladších hráčov a fungovalo to. Veríme, že to prinesie ovocie aj u nás."

Milan Staš v Trenčíne už pôsobil, ako aktívny hokejista pomohol Dukle v sezóne 1982/83 postúpiť do najvyššej súťaže. Vedenie aktuálne siedmeho tímu tabuľky Tipsport extraligy sa rozhodlo 44-ročného Róberta Kalábera odvolať z postu hlavného kormidelníka po takmer dvoch rokoch. Na lavičke Dukly nahradil v polovici sezóny 2011/2012 Dušana Gregora a tím doviedol po vypadnutí v semifinále play off s neskorším majstrom Slovanom Bratislava k bronzovým medailám. V uplynulom ročníku však skončila Dukla pod jeho vedením už vo štvrťfinále vyraďovacej fázy, keď sa o jej koniec postarala Nitra pomerom 0:4 na zápasy. V prebiehajúcej sezóne sú Trenčania po dvadsiatich kolách na siedmej priečke.

Prehľad zmien trénerov v Tipsport extralige 2013/2014:
po 11. kole Lubomír Oslizlo (Zvolen)  - od 12. kola Július Šupler
po 20. kole Róbert Kaláber (Trenčín) - od 21. kola ???



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies