Nový trávnik v Senci pochádza zo Záhoria, bude spĺňať najvyššie kritériá

NETKY.SK • 29 Máj 2017, 12:06 • 2 min
Nový trávnik v Senci pochádza zo Záhoria, bude spĺňať najvyššie kritériá

Senec - Hlavná plocha Národného tréningového centra v Senci prechádza v týchto dňoch rekonštrukciou trávnika. Nový povrch bude spĺňať najvyššie svetové kritériá a bude patriť medzi najlepšie na Slovensku.

slovakia

left justify in out

Trávnik je zo Slovenska, konkrétne zo Záhoria z obce Závod a jeho životnosť by mala byť v rozmedzí od 9 do 15 rokov. Pripravujú ho ľudia, ktorí sa starali o plochy aj na ME vo Francúzsku. "Konečne budeme môcť všetkým priaznivcom povedať: Keď chcete vidieť dobrý trávnik, choďte sa pozrieť do Senca," povedal pre webovú stránku Slovenského futbalového zväzu expert na prírodné trávnaté plochy a člen komisie pre štadióny a ihriská Peter Augustín.

 

Dôvodom výmeny je dlhodobá nespokojnosť s pôvodnou trávou, na ktorú sa sťažovali aj slovenskí reprezentanti. S jeho dodávateľom dokonca vedie SFZ súdny spor. Terajšia rekonštrukcia trávnika v Senci bola hradená z peňazí investičného programu UEFA HatTrick. "Celkové investičné náklady sú cca 300-tisíc eur," dodal pre web SFZ projektový manažér Slovenského futbalového zväzu Peter Dedík.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies