Nový test DNA viedol k zrušeniu obvinenia z vraždy dievčaťa v roku 1998

NETKY.SK • 12 Máj 2016, 08:26 • 2 min
Nový test DNA viedol k zrušeniu obvinenia z vraždy dievčaťa v roku 1998

BALTIMORE - Američana Malcolma Jabbara Bryanta, ktorý si vo väzení odpykáva doživotný trest za dobodanie 16-ročného dievčaťa na smrť z roku 1998, tento týždeň podľa očakávania prepustia - nový test DNA totiž dokázal, že krv na tričku obete sa nezhoduje s jeho krvou. Informovala o tom dnes tlačová agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Bryanta (42) odsúdili za vraždu Toni Bullockovej 20. novembra 1998. Podľa vtedajších článkov v denníku The Baltimore Sun polícia zatkla Bryanta niekoľko týždňov po dobodaní Bullockovej. Polícia uviedla, že dievča kráčalo so svojou najlepšou priateľkou a vtom ju schmatol muž, žiadal peniaze a zatiahol ju na opustené miesto, kde ju dobodal. Podľa polície motívom činu bola lúpež.

 

Na základe výsledku nového testu DNA požiadali Bryantovi právnici o nový súdny proces a súd v Baltimore v americkom štáte Maryland dnes žiadosti vyhovel. Po tomto kroku súdu prokuratúra zrušila všetky obvinenia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies