Nový systém dodávok elektriny pre Luník IX získal ocenenie na ITAPE 2013

NETKY.SK • 16 November 2013, 09:58 • 2 min
Nový systém dodávok elektriny pre Luník IX získal ocenenie na ITAPE 2013

KOŠICE - Špeciálne ocenenie za projekt predplatného automatizovaného systému dodávky elektriny na sídlisko Luník IX získalo mesto Košice na medzinárodnom kongrese Informačné technológie a verejná správa (ITAPA) 2013, ktorý sa konal v uplynulých dňoch v Bratislave.

slovakia

left justify in out

"Podstatou projektu je umožnenie zakúpenia presne požadovaného množstva elektriny. Po zaevidovaní platby systém následne automaticky na diaľku zapne odber elektriny a po vyčerpaní predplateného množstva ho jednoducho vypne. Systém tiež sofistikovane sleduje, či nedochádza k čiernemu odberu," priblížila ocenenú novinku hovorkyňa mesta Košice Martina Urik Viktorínová.

Dodala, že projekt zameraný na riešenie problémov s neplatičmi košického sídliska priniesol po jeho uvedení do praxe pozitívne výsledky. "Po spustení projektu sa rýchlo zvýšila finančná disciplína a väčšina odberateľov platí elektrinu pravidelne a v predstihu. Počas deviatich mesiacov projektu nedošlo ani k jednému pokusu o čierny odber alebo poškodeniu elektromerov," poznamenal hovorkyňa s tým, že navyše sa o nový systém odberu začali postupne zaujímať aj ďalší obyvatelia sídliska, ktorí ho dovtedy nevyužívali.

Mesto Košice uviedlo spomínané technologické riešenie do života v spolupráci s Bytovým podnikom mesta Košice. "Už niekoľko rokov sa snažíme znížiť mieru nedoplatkov na sídlisku rôznymi spôsobmi. Rozhodnutie o automatickom predplatnom systéme na dodávku elektrickej energie na sídlisku Luník IX patrí s určitosťou medzi tie najefektívnejšie," uviedol na margo získaného ocenenia technický riaditeľ podniku Martin Paška.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies