Nový slovenský premiér odcestoval na summit Európskej rady v Bruseli

NETKY.SK • 22 Marec 2018, 14:18 • 2 min
Nový slovenský premiér odcestoval na summit Európskej rady v Bruseli

BRATISLAva – Nový predseda vlády Peter Pellegrini (Smer-SD) vo štvrtok popoludní odcestoval na summit Európskej rady (ER) v Bruseli. Na Slovensko by sa mal vrátiť v ten istý deň vo večerných hodinách.

slovakia

left justify in out

Zúčastní sa tak iba na prvej časti dvojdňového summitu. V piatok by mal už na schôdzi Národnej rady (NR) SR predstaviť programové vyhlásenie a žiadať poslancov o dôveru novej vláde. V piatok ho bude v Bruseli zastupovať český premiér v demisii Andrej Babiš a na summite eurozóny rakúsky kancelár Sebastian Kurz.

 

Predmetom rokovaní lídrov Európskej únie (EÚ) budú najmä ekonomické témy, ale napríklad aj vystúpenie Veľkej Británie z EÚ. Na summite sa budú riešiť otázky hospodárskeho rastu a konkurencieschopnosti, hovoriť sa bude aj o realizácii stratégie jednotného trhu či jednotného digitálneho trhu. Predmetom rokovaní bude aj brexit a vonkajšie vzťahy.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies