Nový slovenský film Tigre v meste má oficiálny trailer

NETKY.SK • 5 Máj 2012, 19:27 • 2 min
Nový slovenský film Tigre v meste má oficiálny trailer

Nový slovenský film Tigre v meste má oficiálny trailer - Kultúra Slovenská kriminálna komédia Tigre v meste má svoj oficiálny trailer. Vo videu tvorcovia načrtli dejovú líniu filmu, ktorý sa do slovenských kín dostane už vo štvrtok 7.

slovakia

left justify in out

img

Slovenská kriminálna komédia Tigre v meste má svoj oficiálny trailer. Vo videu tvorcovia načrtli dejovú líniu filmu, ktorý sa do slovenských kín dostane už vo štvrtok 7. júna. Snímka vyrozpráva príbeh o troch kamarátoch, ktorí trávia voľný čas na pive v starej zoologickej záhrade. Nechtiac sa zamotajú do sledu nezvyčajných udalostí a kým pochopia, že v nich zďaleka nejde iba o lásku, ich životy už naberajú iný smer. Vo filme sa predstavia Kristína Tóthová, Milan Ondrík, Ľubo Bukový, Ivica Sláviková, Diana Mórová, Karel Dobrý, Richard Stanke, Robo Roth, Zuzana Kronerová, Zuzana Šebová či Tomáš Maštalír. O strih sa postaral Marek Kráľovský, kameru obsluhoval André Bonzel a hudbu k snímke vytvorila dvojica Michal Novinski a Jan P. Muchow. Pod scenárom sú podpísaní Lucia Siposová a Juraj Krasnohorský. Celkov rozpočet filmu je 434-tisíc eur.

Snímka Tigre v meste je celovečerným debutom režiséra Juraja Krasnohorského. Rodák z Bratislavy štrnásť rokov študoval a neskôr pracoval vo Švajčiarsku, Španielsku a vo Francúzsku. Dosiahol univerzitné tituly magister v odbore teoretická fyzika, bakalár v odbore matematika a bakalár v odbore teória filmu na univerzitách v Ženeve, Bilbau a Paríži. Po štúdiu sa začal profesionálne venovať filmu a v súčasnosti pracuje ako režisér, scenárista a producent. Je autorom dokumentárnych a krátkych hraných filmov. V Paríži pracoval počas štyroch rokov na viacerých filmových produkciách a viedol kurzy filmového herectva na prestížnej škole Cours Florent. V roku 2009 mal na MFF v Cannes premiéru jeho prvý krátky film pre kiná X=X+1, ktorý do slovenskej distribúcie uviedla Asociácia slovenských filmových klubov (ASFK) v septembri 2010. Film sa zúčastnil na viacerých festivaloch a získal cenu na festivale Festroia v Portugalsku. Krasnohorský viedol medzinárodné vzťahy filmového festivalu Art Film Fest a v roku 2009 založil vlastnú produkčnú spoločnosť Artichoke. Má dvojité, slovensko-švajčiarske občianstvo. Svoj celovečerný hraný debut Tigre v meste nakrúcal v Bratislave v auguste a septembri 2010.

Zdroj:SITA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona