Nový Škrtel Vavro čaká proti Dacii ťažší duel ako v Kišiňove

NETKY.SK • 22 Júl 2015, 15:25 • 2 min
Nový Škrtel Vavro čaká proti Dacii ťažší duel ako v Kišiňove

ŽILINA - Zdravotná situácia v kádri slovenského futbalového vicemajstra MŠK Žilina sa pred štvrtkovým odvetným zápasom 2. predkola Európskej ligy proti Dacii Kišiňov pomaly zlepšuje.

slovakia

left justify in out

Oficiálna stránka žilinského klubu informovala, že v pondelok sa už všetci hráči zapojili do tréningového procesu, hoci niektorí ešte diétovali.

 

Žilina zvíťazila minulý týždeň na ihrisku Dacie Kišiňov 2:1. Oba góly hostí strelil chorvátsky útočník Matej Jelič. "Šošoni" si však z moldavskej pôdy priniesli aj žalúdočné ťažkosti. Dvanásti hráči boli minulý piatok od rána v nemocnici na infúziách, pridali sa k nim aj niekoľkí členovia realizačného tímu. Zdravotné komplikácie, ktoré pravdepodobne spôsobila miestna voda alebo strava, sa prejavovali zvracaním, bolesťami brucha a hnačkou. Únia ligových klubov (ÚLK) preto Žilinčanom odložila víkendové stretnutie 1. kola Fortuna ligy 2015/2016 proti ŽP Šport Podbrezová na utorok 18. augusta 2015. 

 

"Ja som na tom zdravotne dobre, mňa to zasiahlo ešte pred odchodom. Tréner nám prízvukoval, aby sme to už neriešili. Aby sme sa do toho dostávali, pretože štvrtok nás čaká ešte ťažšie stretnutie než v Kišiňove. Začali sme naplno trénovať a už sa tešíme na štvrtok," povedal obranca Denis Vavro, ktorý v Moldavsku vytvoril stopérsku dvojicu s Milanom Škriniarom. 

 

"S Miňom Škriniarom sa mi hrá vynikajúco, my sme spolu hrávali už v mládežníckych výberoch, takmer na rovnakých postoch, čiže v tomto smere si ho neviem vynachváliť," doplnil 19-ročný rodák z Partizánskeho. 

 

Vavro si uvedomuje, že hra MŠK má na začiatku sezóny ďaleko od optima a mužstvo sa musí v odvete ešte zlepšiť. "Viac musíme hrať našu kombinačnú hru, rozvrátiť súpera rýchlymi nahrávkami, možno streliť rýchlejší gól a strážiť si stred poľa, aby nás hráči Dacie neprečíslili a nedostali pod tlak," skonštatoval na záver zadák, ktorého pre dôrazný štýl hry prezývali nový Škrtel. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies