Nový škodlivý softvér na ťaženie kryptomien dokáže nainfikovať aj váš televízor

NETKY.SK • 9 Február 2018, 12:22 • 2 min
Nový škodlivý softvér na ťaženie kryptomien dokáže nainfikovať aj váš televízor

PEKING – Výskumníci z čínskej spoločnosti 360Netlab objavili nový škodlivý softvér na ťaženie kryptomien, ktorý infikuje zraniteľné zariadenia so systémom Android.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Podľa správy spoločnosti 360Netlab, červ ADB.Miner môže infikovať akékoľvek zariadenie Android, vrátane smartfónov, tabletov či dokonca televízorov. Malvér infikuje zariadenie, aby ťažilo kryptomenu Monero (XMR) a všetky získané prostriedky posiela do jednej peňaženky.

 

img

 

Červ ADB.Miner na ťaženie kryptomien začal aktívne infikovať zariadenia Android 5.februára a dokázal sa dostať už minimálne do 7.000 zariadení najmä v Číne a Južnej Kórei. Výskumníci zdôrazňujú, že rýchlosť šírenia ADB.Miner je vysoká, keď sa počet naskenovaných zariadení zdvojnásobuje každých 12 hodín.

 

Škodlivý softvér sa šíri prostredníctvom verejne prístupného Android Debug Bridge (ADB) na otvorenom porte 5555, ktorý je bežne uzavretý. V súčasnej fáze výskumu odborníci na bezpečnosť tvrdia, že "netušia, ako a kedy bol tento port otvorený".

 

img

 

Minulý týždeň sme vás informovali o inom prípade škodlivého malvéru, ktorý ťaží kryptomenu Monero. Botnet Smominru od mája 2017 dokázal vyťažiť viac ako 9.000 mincí Monero. Koncom januára napadol počítače po celom svete škodlivý softvér prostredníctvom on-line reklám, ktoré obsahovali kód Coinhive na ťažbu kryptomeny Monero.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Martin Šelestiak
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies