Nový šéf polície bude možno nominantom ministra vnútra alebo prezidentky

NETKY.SK • 18 August 2020, 13:18 • 2 min
Nový šéf polície bude možno nominantom ministra vnútra alebo prezidentky

BRATISLAVA – Nový policajný prezident bude možno nominantom samotného ministra vnútra alebo prezidentky. Na tlačovej konferencii to v pondelok (17. 8.) uviedol predseda vlády SR Igor Matovič (OĽANO).

slovakia

left justify in out

Premiér odpovedal na otázku, či už je dohoda na mene nového prezidenta Policajného zboru (PZ), tým, že na pôde ministerstva vnútra debatuje komisia o reforme polície.

 

Nový spôsob voľby

Súčasťou komisie je podľa Matovičových slov aj súčasný a odchádzajúci policajný prezident Milan Lučanský, šéf Národnej kriminálnej agentúry Branislav Zurian, ale aj poradca ministra vnútra Romana Mikulca (OĽANO) a niekdajší policajný prezident Jaroslav Spišiak.

 

Súčasťou avizovanej reformy má byť podľa Matoviča aj nový spôsob voľby prezidenta PZ. „Nebudeme predbiehať, kým nebudú jasné pravidlá, tak sa dovtedy o tom nebudeme baviť,“ uviedol premiér na margo možných kandidátov na šéfa policajtov.

 

„Možno to bude nakoniec nominant ministra vnútra, možno to bude nominant čisto pani prezidentky a koalícia do toho nebude mať čo hovoriť,“ uzavrel.

 

Milan Lučanský odchádza na konci augusta

Prezident Policajného zboru Milan Lučanský koncom júna oznámil svoj odchod z funkcie, o uvoľnenie zo služobného pomeru požiadal k 31. augustu.

 

TRI MINCE OD POLICAJNÉHO PREZIDENTA PRE VÁS Začal sa mi môj posledný mesiac vo funkcii prezidenta Policajného zboru....

Uverejnil používateľ Milan Lučanský Piatok 7. augusta 2020

 

Ako dôvody svojho odchodu uviedol znemožňovanie jeho práce zo strany rezortu vnútra a fakt, že nechce niesť zodpovednosť za politizáciu polície.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona