Nový šéf Pentagónu zvolal mimoriadnu konferenciu o boji proti IS

NETKY.SK • 23 Február 2015, 11:32 • 2 min
Nový šéf Pentagónu zvolal mimoriadnu konferenciu o boji proti IS

KUVAJT - Nový minister obrany USA Ash Carter zvolal na dnes mimoriadnu konferenciu na vojenskej základni v Kuvajte. Poprední americkí experti z oblasti armády, diplomacie a tajných služieb majú na schôdzke diskutovať o stratégiu boja proti rastúcej hrozbe zo strany teroristickej skupiny Islamský štát (IS).

slovakia

left justify in out

Podľa informácií agentúry AP nový šéf Pentagónu na stretnutie pozval troj- a štvorhviezdičkových generálov, vrátane armádneho generála Lloyda Austina - veliteľa amerického Centrálneho velenia (CENTCOM), zodpovedného za oblasť Blízkeho východu, strednej Ázie a severnej Afriky.

 

Na rozhovoroch podieľajú aj vyslanci prezidenta Obamu - John Allen a Brett McGurk, spolu s veľvyslancami USA v Jordánsku, Saudskej Arábii a ďalších arabských krajinách. Šéf rezortu obrany USA "nehľadá alternatívy aktuálnej stratégie", no chce sa dozvedieť viac o súčasnej taktike, uviedla agentúra AP s odvolaním sa na Carterových spolupracovníkov.

 

Schôdzka sa koná za zatvorenými dverami na vojenskej základni Camp Arifjan, z ktorej Spojené štáty vedú priame vojenské operácie proti IS.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies