Nový šéf nemeckej diplomacie Sigmar Gabriel začal rokovania vo Washingtone

NETKY.SK • 3 Február 2017, 08:41 • 2 min
Nový šéf nemeckej diplomacie Sigmar Gabriel začal rokovania vo Washingtone

WASHINGTON - Za silné transatlantické partnerstvo loboval dnes vo Washingtone nový šéf nemeckej diplomacie Sigmar Gabriel.

slovakia

left justify in out

Podľa jeho slov nie je v politickom a kultúrnom ponímaní žiadna časť sveta bližšia Nemecku a Európe ako Spojené štáty, preto je na mieste otvorená náruč k americkej strane.

 

Gabriela, ktorý začal program v zámorí stretnutím s americkými zákonodarcami, čaká dnes ešte stretnutie s viceprezidentom USA Mikeom Penceom a novým americkým ministrom zahraničných vecí Rexom Tillersonom a v piatok rokovania s generálnym tajomníkom OSN Antóniom Guterresom.

 

Šéf nemeckej diplomacie vyzval USA na rešpektovanie spoločných hodnôt a vyslovil sa proti odklonu od nich. Podľa neho k nim patria sloboda vierovyznania, ako aj korektné vzťahy vo svete.

 

Fakt, že si Sigmar Gabriel pozrel v knižnici Kongresu USA nemecký preklad deklarácie nezávislosti vnímal samotný politik ako vedomý postoj k súčasnej situácii v oblasti rešpektovania ľudských práv, ako aj k historickým väzbám medzi Nemeckom a Spojenými štátmi.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies