Nový šéf Microsoftu zarába nemalé peniaze: Za rok zarobil 84 miliónov dolárov!

NETKY.SK • 4 December 2014, 19:37 • 2 min
Nový šéf Microsoftu zarába nemalé peniaze: Za rok zarobil 84 miliónov dolárov!

REDMONT - Nový šéf Microsoftu Satya Nadella zarobil v prvom roku vo funkcii viac než 84 miliónov USD (68,2 milióna eur).

slovakia

left justify in out

K základnému ročnému platu pribudnú akcie, ktorých aktuálna hodnota je 79,8 milióna USD. K týmto peniazom sa však dostane až v roku 2019. Informoval o tom denník Die Welt.
     

Nadella sa postavil na čelo Microsoftu vo februári tohto roka. Základný ročný plat je 920.000 USD a za tento rok dostane bonus vo výške 3,6 milióna USD. Pri ukončení zmluvy môže Nadella dostať odstupné vo výške 17,4 milióna USD.
     

Výška bonusu sa každý rok odvíja od výsledkov spoločnosti, napríklad, správna rada takto skrátila bonus jeho predchodcu Steva Ballmera. Ten sa však medzičasom stal najväčším akcionárom Microsoftu a Forbes ho do svojho rebríčka najbohatších ľudí sveta zaradil na 21. miesto.
     

Vplyvná poradenská organizácia Institutional Shareholder Services (ISS) má obavy z vysokého Nadellovho platu, ale revolúcia akcionárov sa na ostatnom valnom zhromaždení nekonala.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona