Nový šéf českej BIS považuje za prioritu boj proti terorizmu

NETKY.SK • 19 August 2016, 07:11 • 2 min
Nový šéf českej BIS považuje za prioritu boj proti terorizmu

PRAHA - Nový riaditeľ českej Bezpečnostnej informačnej služby (BIS) Michal Koudelka vyhlásil, že spraví všetko preto, aby bola Česká republika a jej obyvatelia chránení pred teroristickými útokmi. Informoval o tom dnes server Novinky.cz.

slovakia

left justify in out

Koudelka na webovej stránke BIS tvrdí, že sa plánuje zamerať aj na ochranu strategických záujmov štátu, pretože kontrarozviedka registruje cudzie spravodajské služby na území ČR. Tie sa podľa neho snažia ovplyvňovať tamojší verejný život, politickú scénu a získavať cenné technológie a vedecké poznatky. Za hrozbu považuje aj kybernetickú špionáž.

 

Koudelka privítal zvýšenie rozpočtu BIS a plánuje posilniť službu aj po personálnej stránke. Na čele kontrarozviedky mieni spolupracovať s českými aj zahraničnými tajnými službami, najmä z členských štátov EÚ a NATO.

 

Vlani BIS prijala 8100 správ od partnerských tajných služieb a ponúkla im 1500 depeší a dokumentov. Koudelka plánuje prácu BIS priblížiť aj verejnosti.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona