Nový rok zastihne na trase sedem rýchlikov a osobných vlakov

NETKY.SK • 30 December 2013, 17:53 • 2 min
Nový rok zastihne na trase sedem rýchlikov a osobných vlakov

BRATISLAVA - Osobnú vlakovú verejnú dopravu bude počas príchodu nového roka 2014 zabezpečovať niekoľko sto železničiarov.

slovakia

left justify in out

Príchod nového roka 2014 zastihne na trase sedem vlakov Železničnej spoločnosti Slovensko, a.s. (ZSSK). Osobnú verejnú dopravu na železniciach bude pritom zabezpečovať niekoľko sto ľudí, ktorí pomôžu docestovať ľuďom na miesta, kde sa rozhodli privítať budúci rok. "Dlhoročné skúsenosti ukazujú, že na dlhšie vzdialenosti zvyčajne cestujú ľudia deň pred Silvestrom, alebo ešte posledný deň v roku dopoludnia. Priamo v posledných hodinách roka je záujem skôr o lokálnu dopravu, keď sa cestuje na návštevu a známymi v danom regióne," informovala v pondelok hovorkyňa ZSSK Jana Morháčová. Presne na prelome rokov bude na trase sedem vlakových spojov, z toho dva rýchliky. Personál do vlakov, rušňovodiči a vlakvedúci, nie je vyberaný podľa osobitného kľúča, ale podľa turnusového poriadku.

Prelom rokov 2013 a 2014 zastihne rýchlik R Šírava 442 na trase Humenné - Košice - Žilina - Praha (o polnoci bude medzi Štrbou a Liptovským Mikulášom), nočný expres EuroNight EN Metropol 476 z Budapešti cez Bratislavu a Prahu do Berlína (za Kútmi), ako aj regionálny expres Rex Poloniny 915 z Košíc do Humenného (v Bánovciach nad Ondavou). Cez polnoc z 31. decembra 2013 na 1. januára 2014 pôjdu aj osobné vlaky z Bratislavy do Kútov (medzi Malackami a Veľkými Levármi), z Bratislavy cez Trnavu do Leopoldova (medzi Trnavou a Brestovanmi), z Bratislavy do Nových Zámkov (v Galante) a z Košíc do Čiernej nad Tisou (v Slovenskom Novom Meste). 

Záujem stráviť Silvestra v Bratislave spôsobil prvýkrát vypredanie prepravy áut v nočnom autovlaku Humenné - Bratislava. Vlak odchádza v pondelok o pol desiatej večer z Humenného a v Bratislave je na Silvestra ráno. Služba je pritom novinka a funguje len od 15. decembra, kedy začal platiť na železnici nový cestovný poriadok. Tak ako i po minulé roky, bude vlakový cestovný lístok ZSSK platný 31. decembra aj v rámci zóny 100 vo Viedni (mestská zóna označovaná aj ako Kernzone), tzv. Wien Ticket + Z 100, platiť v rámci tejto zóny až do 06:00 1. januára 2014. Uvedená ponuka umožní ľuďom zo Slovenska vítajúcim Nový rok vo Viedni oslavovať až do skorých ranných hodín s následným bezproblémovým presunom mestskou dopravou na železničnú stanicu. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies