Nový rok privítali Bratislavčania oslavami v centre mesta

NETKY.SK • 1 Január 2014, 09:00 • 2 min
Nový rok privítali Bratislavčania oslavami v centre mesta

BRATISLAVA - Primátor Bratislavy Milan Ftáčnik zhodnotil rok 2013 ako nenápadný, no prelomový pri príprave projektov, ktorých výsledok by mali ľudia vidieť v novom roku.

slovakia

left justify in out

Bratislavské Hlavné a Hviezdoslavovo námestie bolo centrom osláv pri vítaní nového roka v Bratislave. Koncoročný program odštartoval už tradične Silvestrovský beh, športovci o 10:00 štartovali od Ekonomickej univerzity s cieľom pri moste Lafranconi. Následne oslavy pokračovali koncertmi na pódiách v centre mesta.

Primátor Bratislavy Milan Ftáčnik hodnotí rok 2013 ako dôležitý a prelomový pre mesto. "Dokázali sme pripraviť viac projektov na ich realizáciu, a to aj vďaka európskym peniazom, ako napríklad rekonštrukciu Starého mosta, pripravovanú rekonštrukciu električkovej trate do Dúbravky, predĺženie trolejbusovej trate na Trenčianskej, či nákup nových trolejbusov a električiek. Z tohto pohľadu bol tento rok nenápadný, no priniesol veľký pokrok najmä v dopravných projektoch," uviedol Ftáčnik a dodal, že mesto pokračovalo v šetrení a finančnom ozdravovaní, ako aj v otváraní samosprávy smerom k ľuďom. Primátor tiež vyzdvihol získanie peňazí na rekonštrukciu čistiarní odpadových vôd. Bratislavčania by mali podľa primátora vidieť výsledky niektorých krokov magistrátu už v roku 2014, ako príklad uviedol nasadenie nových trolejbusov, modernizáciu električkovej trate v Dúbravke, mesto sa pokúsi aj o opravu trate na Hlavnú stanicu. 
Zábavu v centre mesta rozbehol o 19:00 koncert Cigánskych diablov. Na pódiu sa do polnoci vystriedali aj kapely Medial Banana, Le Payaco či Hex. Silvestrovskou oslavou na Hlavnom námestí sprevádzal moderátor Ludwig Bagin. "Bratislavčanom do nového roka prajem, aby rok 2014 prežili v dobrom zdraví, aby nemali problém s prácou, keďže už aj v hlavnom meste je často problém nájsť si prácu, aby nemali problém s bývaním, mali dobré rodinné zázemie, a aby celý rok pre nich bol úspešný," zaprial obyvateľom hlavného mesta primátor. 
Rok 2014 Bratislava privítala ohňostrojom, ktorý bol dobre viditeľný. Náklady na silvestrovskú párty sa tento rok vyšplhali na 75-tisíc eur. Z toho 60-tisíc eur dali sponzori, pričom peniaze išli najmä na program. Mesto do osláv investovalo 15-tisíc eur a pokrylo náklady na silvestrovskú kampaň, bezpečnosť počas osláv a na vyčistenie ulíc po nich. Na bezpečnosť počas silvestrovských osláv dohliadala približne stovka policajtov a 40 pracovníkov SBS. 
Silvestrovskou párty oslavy príchodu Nového roka nekončia. Mesto organizuje 1. januára Novoročný koncert na Hlavnom námestí. Ten sa začne o 14:00, lákadlom budú opäť Cigánski diabli. Tešiť sa môžu návštevníci i na skupinu Funny Fellows a Mariána Greksu.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies