Nový rok na košickej Hlavnej vítalo niekoľko tisíc ľudí

NETKY.SK • 1 Január 2014, 09:08 • 2 min
Nový rok na košickej Hlavnej vítalo niekoľko tisíc ľudí

KOŠICE - Raši uviedol, že ak ľuďom vydrží elán a energia, môžu z Košíc urobiť nielen metropolu východu.

slovakia

left justify in out

Niekoľko tisíc ľudí sa pred polnocou zišlo na košickej Hlavnej ulici, aby sa rozlúčili zo starým rokom a privítali nový. Vládla tu pohodová silvestrovská atmosféra. Na pódiu pri vianočnom strome zábavu najprv rozprúdila skupina Drišľak a potom hudobná skupina Polemic. Ľudia sa zabávali, jedli, popíjali a tancovali.
Krátko pred úderom dvanástej hodiny prišiel medzi Košičanov a primátor Richard Raši, ktorý predtým podľa dlhoročnej tradície zavítal na striedanie zmien v spoločnosti U.S. Steel Košice, kde sa stretol s robotníkmi a vedením spoločnosti. 

Primátor Raši poďakoval Košičanom, že prispeli k úspešnej realizácii projektu Európske hlavné mesto kultúry. Poprial Košičanom veľa zdravia, šťastia a spokojnosti. 
„Ak nám Košičanom vydrží doterajší elán a energia, môžeme z Košíc urobiť metropolu nielen východu. Mesto bude ešte výnimočnejšie ako doteraz. Verím, že rok 2014 bude ešte lepší ako rok 2013, aj keď to bude ťažšie." 

Potom už začalo odpočítavanie a s úderom polnoci zaznela slovenská hymna. Košičania prepukli v obrovský jasot. Skupiny ľudí sa objímali, blahopriali si všetko najlepšie do nového roka. Strieľalo šampanské a odštartovala štvorminútová hudobno-pyrotechnická šou. Zábava na Hlavnej ulici pokračovala až do jednej. 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona