Nový rektor UK Mičieta chce získavať peniaze aj zo súkromných zdrojov

NETKY.SK • 11 November 2010, 14:01 • 2 min
Nový rektor UK Mičieta chce získavať peniaze aj zo súkromných zdrojov

Nový rektor UK Mičieta chce získavať peniaze aj zo súkromných zdrojov

slovakia

left justify in out

Budúci rektor Univerzity Komenského (UK) v Bratislave Karol Mičieta, ktorého dnes zvolil Akademický senát, chce počas svojho pôsobenia vo funkcii zvyšovať zanietenosť ľudí pre prácu a riešiť finančné problémy univerzity.
Vedúci Katedry botaniky Mičieta nahradí dvojnásobného rektora Františka Gahéra, do funkcie nastúpi až vo februári 2011.
"Chcem získať ďalšie prostriedky aj mimo štátnych dotácií, z iných zdrojov," priblížil svoje plány krátko po tom, čo ho dnes zvolili senátori.
Do financovania výskumu chce Mičieta zapojiť aj súkromný sektor a pripraviť takú materiálnu základňu, ktorá by vyhovovala legislatívnym podmienkam. "Aby sme mohli vykonávať takú vedu, akú chceme."
Mičieta si myslí, že senát presvedčili jeho skúsenosti a dlhodobá práca v akademickej obci. "Mnohé krízové problémy sme vedeli riešiť," vysvetlil.
Akademický senát dnes podvečer rozhodol o novom rektorovi až v treťom kole tajného hlasovania. Mičieta získal 39 hlasov a porazil tak Vladimíra Šuchu z Prírodovedeckej fakulty UK, ktorý si získal 26 členov senátu.
Senátori sa rozhodovali medzi štyrmi kandidátmi. Na post rektora najstaršej vysokej školy nominovali pedagógov z univerzity - dekana Fakulty matematiky, fyziky a informatiky Jána Boďu, prorektorku pre vedeckovýskumnú činnosť a doktorandské štúdium Martu Kollárovú, vedúceho Katedry botaniky Karola Mičietu a profesora Prírodovedeckej fakulty Vladimíra Šuchu.
O kandidátoch rozhodovalo 65 senátorov.
V druhom kole vypadla prorektorka pre vedeckovýskumnú činnosť a doktorandské štúdium Marta Kollárová - získala 17 hlasov. V prvom kole vypadol dekan Fakulty matematiky, fyziky a informatiky Ján Boďa so štyrmi hlasmi.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies