Nový prototyp batérie pre iPhone vydrží týždeň bez dobíjania

NETKY.SK • 25 August 2015, 17:10 • 2 min
Nový prototyp batérie pre iPhone vydrží týždeň bez dobíjania

LONDÝN - Britská spoločnosť tvrdí, že vytvorila pre iPhone "palivový článok", ktorý zabezpečí fungovanie vášho telefónu celý týždeň bez dobíjania.

slovakia

left justify in out

Spoločnosť Intelligent Energy miniaturizovala"palivový článok", ktorý funguje pomocou vodíka a kyslíka. Firma Apple zatiaľ nepotvrdila, ale ani nevyvrátila spoluprácu s touto spoločnosťou, ktorá podľa správ umiestnila fungujúci prototyp do iPhonu 6.

Palivový článok používa vrstvy ocele a priedušného plastu na "vypalovanie" kyslíka a vodíka, s malými otvormi na zadnej strane na uvoľnenie vodnej pary. Tieto články pracujú podobným spôsobom ako batérie, ale vyžadujú "palivo" ako automobil. Namiesto elektrického dobíjania však používatelia budú musieť dopĺňať do telefónu vodík pomocou špeciálne upraveného konektoru pre slúchadlá.

 

img

Spoločnosť už vyrába zariadenia na spaľovanie vodíka, ktoré môžu byť použité na "dobitie" zariadení ako sú smartfóny, ale doteraz sa im nepodarilo vyrobiť dostatočne malý článok, ktorý by sa zmestil do telefónu.

"Pokiaľ je nám známe, tak niečo takéto ešte nikto nikdy neurobil," povedal pre anglický Telegraph CEO Intelligent Energy Henri Winand.

 

img



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies