Nový program exmoderátorov Top Gearu začnú vysielať na jeseň

NETKY.SK • 23 Marec 2016, 14:39 • 2 min
Nový program exmoderátorov Top Gearu začnú vysielať na jeseň

LONDÝN - Nová relácia bývalých moderátorov motoristického programu Top Gear bude mať premiéru na jeseň. V online rozhovore s fanúšikmi na portáli Reddit to prezradil James May, ktorý bude zatiaľ nepomenovaný program moderovať s Jeremym Clarksonom a Richardom Hammondom. Presný termín však zatiaľ neoznámil. Novú reláciu bude vysielať americká spoločnosť Amazon prostredníctvom streamovacej služby Amazon Prime.

slovakia

left justify in out

Hammond a Clarkson boli moderátormi Top Gearu od roku 2002, May sa k nim pridal o rok neskôr. Spoluprácu s projektom ukončili vlani po tom, ako Clarkson 4. marca napadol jedného z producentov programu Oisina Tymona, pretože mu po nakrúcaní nezabezpečil teplé jedlo. Tymon, ktorý mal zranené ústa, sa následne sám odviezol do nemocnice, pričom si myslel, že príde o prácu. Na moderátora preto ani nepodal oficiálnu sťažnosť vedeniu BBC. To sa o incidente dozvedelo až od samotného Clarksona, ktorého 10. marca suspendovali na neurčito, pričom pozastavili aj vysielanie Top Gearu.

 

Fanúšikovia relácie na toto rozhodnutie zareagovali spustením online petície, prostredníctvom ktorej žiadali Clarksonov návrat. Podpísalo ju viac než milión ľudí. Vedenie BBC taktiež spustilo interné vyšetrovanie, ktoré viedol riaditeľ BBC Scotland Ken McQuarrie. Ten výsledky odovzdal generálnemu riaditeľovi Tonymu Hallovi, ktorý 25. marca oznámil, že s Clarksonom pre porušenie interných predpisov neobnovia kontrakt. Hammond a May následne oznámili, že s BBC nepredĺžia kontrakty. Trojica potom v júli podpísala zmluvu so spomínanou spoločnosťou Amazon na tri sezóny novej relácie. Top Gear však bude na BBC pokračovať aj naďalej. Novými moderátormi sa stali Chris Evans, Matt LeBlanc, Sabine Schmitz, Chris Harris, Rory Reid a Eddie Jordan. Nové epizódy začnú vysielať v máji na stanici BBC Two.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona