Nový príspevok na podporu zamestnanosti pomôže pri riešení povodní

NETKY.SK • 13 August 2010, 07:44 • 2 min
Nový príspevok na podporu zamestnanosti pomôže pri riešení povodní

Nový príspevok na podporu zamestnanosti pomôže pri riešení povodní

slovakia

left justify in out

img

Zavedenie nového príspevku zmenou zákona o službách zamestnanosti pomôže najmä pri riešení následkov povodní. "Cieľom je, aby si obce mohli zaplatiť ľudí, ktorí v tomto období budú odstraňovať následky záplav," podotkol po dnešnom rokovaní tripartity šéf rezortu práce Jozef Mihál (SaS), pričom všetci partneri zmenu zákona privítali.
Obce by mali mať od novembra tohto roka možnosť zamestnať dlhodobo nepracujúcich s tým, že by ich to stálo iba 5 % z ceny práce. Ďalších 85 % pôjde zo zdrojov Európskeho sociálneho fondu a zvyšných 10 % zo štátneho rozpočtu. "Príspevok ide úplne na hranu čerpania z fondov Európskej únie," konštatoval minister.
Príspevok sa bude dať uplatniť aj retroaktívne. "Nárok naň budú mať právnické osoby, ktoré zriadili obce či štátne podniky, akými sú napríklad hydromeriolácie. Združenie miest a obcí Slovenska si presadilo, aby mohli túto dávku čerpať aj na opravu poškodených komunikácií," uviedol.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies