Nové podozrenie na ebolu v Rakúsku: Tínedžer hospitalizovaný v Linzi nemá ebolu, ale zrejme maláriu

NETKY.SK • 5 September 2014, 17:36 • 2 min
Nové podozrenie na ebolu v Rakúsku: Tínedžer hospitalizovaný v Linzi nemá ebolu, ale zrejme maláriu

LINZ/MNÍCHOV - Nový prípad podozrenia na ebolu hlásili dnes z Horného Rakúska. Od predpoludnia leží na izolačke miestnej všeobecnej nemocnice v Linzi 15-ročný chlapec, ktorý sa iba nedávno vrátil z návštevy príbuzných v Nigérii.

slovakia

left justify in out

Túto informáciu internetového vydania denníka Kurier potvrdila pre agentúru APA hovorkyňa nemocnice Astrid Petritzová.
     

Chlapec navštívil dnes praktického lekára v Leondingu v okrese Linz-vidiek, ktorý následne upovedomil zdravotnícke úrady. Vzorky pacientovej krvi odoslali už na laboratórne testy, ktorých výsledky sa očakávajú najneskôr v sobotu ráno.

     

Národná pobočka Červeného kríža zorganizovala pre tínedžera s podozrením na životunebezpečnú diagnózu infekčného charakteru prevoz do Všeobecnej nemocnice v Linzi. Všetky osoby, s ktorými prišiel do kontaktu, boli zistené pre prípad, že by laboratórny test potvrdil podozrenie a boli potrebné nevyhnutné opatrenia.

 

Tínedžer, ktorý sa iba nedávno vrátil z návštevy príbuzných v Nigérii a s podozrením na ebolu ho dnes hospitalizovali na izolačke vo Všeobecnej nemocnici v Linzi, nemá ebolu, ale trpí zrejme na maláriu. Informovala o tom dnes večer s odvolaním sa na nemocnicu agentúra APA.
      

Pätnásťročný chlapec navštívil dnes praktického lekára v Leondingu v okrese Linz-vidiek, ktorý následne upovedomil zdravotnícke úrady. Vzorky pacientovej krvi skúmali paralelne v laboratóriách vo Viedni a v severonemeckom Hamburgu.
      

Mladého pacienta s podozrením na maláriu, ktorého sužuje vysoká horúčka, môžu ešte dnes preložiť z izolačky na detskú kliniku. Tínedžer sa nenachádza v ohrození života.  V Rakúsku doteraz zaznamenali päť prípadov podozrenia na výskyt eboly, a to v súvislosti s úmrtím v Tirolsku a s medzičasom tromi ochoreniami v Hornom Rakúsku a jedným vo Viedni. Žiadne z nich, vrátane toho dnešného, sa však nepotvrdilo.
       

Poplach kvôli podozreniu na výskyt eboly zaznamenali dnes predpoludním aj v bavorskom Mníchove. Tamojšia polícia zadržala na koľajisku tamojšej hlavnej železničnej stanici mladého utečenca zo Somálska spolu s ďalším mužom. Keď zadržaný mladík opakovane zvracal, bol privolaný lekár. Na základe prvého vyšetrenia sa rozhodlo o uvaleniu karantény na Somálčana, napísala agentúra DPA. Po asi hodine príslušné miesta oznámili, že muž pravdepodobne trpí na zápal žalúdočnej sliznice, preto ho previezli do nemocnice.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies