Nový primátor Popradu chce riešiť urbanizmus a cestovný ruch

NETKY.SK • 16 November 2014, 19:00 • 2 min
Nový primátor Popradu chce riešiť urbanizmus a cestovný ruch

POPRAD - Novozvolený primátor Popradu Jozef Švagerko sa v prvom rade chce sústrediť na prvých sto dní vládnutia.

slovakia

left justify in out

Ako ďalej uviedol pre agentúru SITA kandidát strán KDH, OBYČAJNÍ ĽUDIA a nezávislé osobnosti, SDKÚ-DS, SaS, SNS, nechce len opravovať chodníky a cesty, ale má snahu o spoluprácu s okolitými mestami na podporu cestovného ruchu a urbanistický rozvoj Popradu.

 

Švagerko získal vyše 7 900 hlasov, o dve tisícky predbehol súčasného primátora Antona Danka. “Výsledok volieb som prijal s pokorou, avšak nebolo to prekvapujúce. Poprad už dlho cítil potrebu zmeny. Zmeny kultúry a vzťahov s občanmi, podnikateľmi, komunitami. Chcem sa sústrediť na to, aby som naplnil očakávania, ktoré občania mojím zvolením na mňa majú. Predložím občanom môj plán na prvých sto dní v úrade. Bol som štyri roky poslancom, takže si viem predstaviť, čo ma asi čaká. Preto je nutné vykonať audity. Ekonomický ukáže realitu mestských financií, právny možné ohrozenia mesta, ale dôležitý je aj procesný, ktorý vie zlepšiť výkonnosť mestského úradu,” povedal Švagerko. 

 

Mestské zastupiteľstvo sa v Poprade voľbami značne zmenilo, ale čerstvý primátor verí, že nájde s poslancami zhodu. “Spolupráca je veľmi dôležitá. Zameriam sa na sfunkčnenie komisií, viac sa budem venovať urbanizmu a budúcnosti Popradu. Nemôžeme ostať len pri oprave chodníkov a ciest. Musíme začať naplno využívať turistický potenciál, spolupracovať s ostatnými mestami aj za hranicami Prešovského samosprávneho kraja. V okolí máme štyri národné parky, letisko. Budúcnosť Popradu vidím v zosilnení mesta ako prirodzeného centra turisticky atraktívneho regiónu,” doplnil. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies