Nový prieskum v USA ukázal, že Trumpovi klesá podpora

NETKY.SK • 27 Jún 2016, 09:05 • 2 min
Nový prieskum v USA ukázal, že Trumpovi klesá podpora

WASHINGTON - Podpora republikánskeho prezidentského kandidáta v USA Donalda Trumpa klesla na 39 percent z 46 minulý mesiac. Ukázal to dnes nový prieskum denníka Washington Post a televízie ABC.

slovakia

left justify in out

Súčasne podľa tohto prieskumu stúpla podpora demokratickej prezidentskej kandidátke Hillary Clintonovej zo 44 percent minulý mesiac na terajších 51 percent. Clintonová tak má najväčší náskok v prieskumoch Washington Post-ABC od konca minulého roka.

 

Približne dva z troch Američanov si myslia, že Trump nemá kvalifikáciu na to, aby viedol národ, ukázal prieskum. Podobná väčšina uviedla, že u nich vyvoláva obavy predstava Trumpa ako prezidenta a že jeho vyjadrenia o ženách, menšinách a moslimoch ukazujú, ako je predpojatý.

 

Prieskum však tiež poukázal na nedostatky Clintonovej.

 

Menšia, ale stále významná väčšina ľudí spochybňuje ako Clintonová odpovedala na otázky o svojom používaní osobného e-mailu namiesto služobného, keď bola ministerkou zahraničných vecí. Polovica opýtaných vyjadrila obavy z toho, že by sa mala stať prezidentkou.

 

Prieskum sa uskutočnil v dňoch 20.-23. júna na vzorke 1001 ľudí. Prípustná štatistická odchýlka je 3,5 percenta.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona