Nový prieskum: Proti nezávislosti Škóstka chce hlasovať 51 percent voličov

NETKY.SK • 12 September 2014, 14:34 • 2 min
Nový prieskum: Proti nezávislosti Škóstka chce hlasovať 51 percent voličov

LONDÝN - Prívrženci zotrvania Škótska v Spojenom kráľovstve majú dvojbodovú prevahu nad podporovateľmi nezávislosti.

slovakia

left justify in out

Vyplýva to z najnovšieho prieskumu verejnej mienky zverejneného necelý týždeň pred dlho očakávaným referendom o budúcnosti Škótska.
     

Podľa prieskumu inštitútu ICM pre denník Guardian zachovanie súčasného stavu podporilo 51 percent opýtaných, kým za nezávislosť Škótska sa vyslovilo 49 percent respondentov. Prieskum nebral do úvahy ľudí, ktorí  sa ešte nerozhodli, ako budú hlasovať, napísala agentúra Reuters. 
     

Prieskumom sa zistilo, že nerozhodnutých je ešte stále 17 percent voličov.
     

Referendum o nezávislosti Škótska sa uskutoční 18. septembra. V mesiacoch pred začiatkom kampane prieskumy opakovane naznačovali, že referendum sa skončí porážkou nacionalistov. V ostatných týždňoch sa však rozdiel medzi oboma tábormi začal zmenšovať, čo vyvolalo veľké znepokojenie vedenia krajiny. Lídri troch hlavných britských politických strán kvôli tomu ukázali zriedkavú jednotu, keď podporili návrh na rozšírenie právomocí Škótska, ak odmietne nezávislosť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies