Nový premiér Tsipras skritizoval EÚ za spoločné vyhlásenie proti Rusku

NETKY.SK • 28 Január 2015, 07:35 • 2 min
Nový premiér Tsipras skritizoval EÚ za spoločné vyhlásenie proti Rusku

ATÉNY - Nový grécky premiér Alexis Tsipras dnes ostro skritizoval Európsku úniu, pričom jeho nová radikálna ľavicová vláda ešte ani nezložila prísahu. Informovala o tom tlačová agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Tsiprasov úrad uviedol, že Grécko vyjadruje nespokojnosť s dnešným spoločným vyhlásením lídrov EÚ, ktoré sa vyhráža novými sankciami proti Rusku za jeho kroky na Ukrajine.
      

V oznámení zverejnenom ešte pred zložením prísahy Tsiprasovej vlády úrad gréckeho premiéra napísal, že s Gréckom nikto deklaráciu nekonzultoval a že s jej obsahom nesúhlasí. Mimoriadnu spoločnú deklaráciu si vynútila "silnejúca podpora", ktorú Moskva podľa presvedčenia EÚ poskytuje separatistom na východe Ukrajiny počas vyostrujúcich sa bojov v posledných dňoch.
      

Únia už uvalila ekonomické a politické sankcie na Moskvu a na predstaviteľov spájaných s vlaňajším pripojením juhoukrajinského Krymského polostrova k Rusku. Nový grécky premiér Tsipras prevzal úrad v pondelok, deň po svojom víťazstve v predčasných parlamentných voľbách, v ktorých vystupoval proti úspornej politike.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies