Nový pápež František je sympatický 80 percentám Slovákov

NETKY.SK • 25 Apríl 2013, 09:48 • 2 min
Nový pápež František je sympatický 80 percentám Slovákov

BRATISLAVA - Svätý otec František je sympatický štyrom z piatich Slovákov. Vyplýva to z prieskumu verejnej mienky agentúry Focus, v ktorom sa respondentov pýtali, do akej miery je im osobne nový pápež sympatický alebo nesympatický.

slovakia

left justify in out

Agentúra Focus robila prieskum od 3. do 9. apríla na vzorke 1 028 respondentov, ktorí reprezentujú populáciu SR vo veku nad 18 rokov z hľadiska pohlavia, veku, vzdelania, národnosti, veľkostných kategórií sídiel a krajského členenia. V odpovediach vysoko prevažujú sympatie k novému pápežovi Františkovi, keď až 80 percent opýtaných ho vníma ako sympatického, z toho pre 43 percent je veľmi sympatický. Svoje nesympatie voči novému pápežovi vyjadrili iba dve percentá opýtaných. Šesť percent Slovákov odpovedalo, že pápeža vôbec nepozná a 12 percent na neho nemá názor.

Respondentov, ktorým je pápež František veľmi sympatický, je najviac medzi ženami, ľuďmi nad 60 rokov, medzi ľuďmi s najnižšími príjmami a medzi ľuďmi z menších obcí. Obľúbený je u 84 percent hlboko veriacich, ďalej medzi katolíkmi. Najväčším sympatiám sa teší v Žilinskom, Trnavskom a Prešovskom kraji.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies