Nový pakistanský premiér chce byť s Indiou priateľ

NETKY.SK • 13 August 2013, 17:53 • 2 min
Nový pakistanský premiér chce byť s Indiou priateľ

ISLAMABAD - Pakistanský premiér Naváz Šaríf v utorok vyzval na "nový začiatok" vzťahov s Indiou. Urobil tak v čase opätovne zvýšeného napätia v súvislosti so sporným Kašmírom, na ktorý si nárokujú obe jadrové veľmoci. K posledným zrážkam medzi pakistanskými a indickými vojakmi prišlo v citlivej militarizovanej pohraničnej zóne, ktorá rozdeľuje tento himalájsky región.

slovakia

left justify in out

Šaríf vo svojom zmierlivom prejave vyjadril nádej, že obe krajiny sa pod súčasným vedením stanú "dobrými priateľmi". "Začnime odznova. Sadnime si spolu a vyriešme všetky dôležité otázky priateľským spôsobom a v mierovej atmosfére," uviedol premiér, ktorý sa funkcie ujal len v júni.

Indická armáda v utorok obvinila Pakistan z vyprovokovania streľby v pohraničnom pásme Kašmíru. Obe krajiny viedli od vyhlásenia nezávislosti v roku 1947 už tri vojny, z nich dve pre nároky na Kašmír.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies