Nový odhad výsledkov znížil rozdiel medzi poľským prezidentom a Dudom

NETKY.SK • 11 Máj 2015, 08:29 • 2 min
Nový odhad výsledkov znížil rozdiel medzi poľským prezidentom a Dudom

VARŠAVA - Rozdiel hlasov medzi dvoma vedúcimi kandidátmi v poľských prezidentských voľbách - terajšou hlavou štátu Bronislawom Komorowským a jeho konzervatívnym vyzývateľom Andrzejom Dudom - sa podľa odhadov výsledkov zverejnených ešte pred oficiálnymi výsledkami zmenšuje. Oznámil to dnes inštitút Ipsos.

slovakia

left justify in out

Obaja vedúci kandidáti sa stretnú v druhom kole prezidentských volieb 24. mája. Zatiaľ neboli zverejnené oficiálne výsledky. Nový odhad výsledkov, ktorý priniesli dnes poľské médiá, uvádza, že Komorowski získal 33,1 percenta hlasov (vo večerných hodinách bolo uvádzaných 32,2 percenta). Stále je to však menej ako Dudových 34,5 percenta (večerný odhad uvádzal 34,8 percenta), vyratúva agentúra Reuters.

 

Podľa predvolebných prieskumov mal mať Komorowski jasný náskok. Najvyšší poľský predstaviteľ sa vo svojej krajine už dlhodobo teší značnej popularite, avšak s blížiacimi sa voľbami sa jeho preferencie mierne znižovali. Duda sa podľa prieskumov na úroveň Komorowského podpory nikdy nedostal.

 

Tretiu najvyššiu podporu z poľských prezidentských kandidátov získal rockový hudobník Pawel Kukiz so ziskom 20,5 percenta (večerný odhad uvádzal 20,3 percenta).

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies